FÆLLESSKAB, AKTIVITETER OG SKIFTENDE MILJØER:

For at tilbyde børnene fysisk og social stimulering på så mange forskellige områder som muligt, tænker vi hele tiden i ballancen imellem stabilitet og forandring.

Børns hverdag skal gerne foregå i et stille og roligt tempo, hvor de kan nå at følge med i den forandring der sker omkring dem og undersøge alt det, de vil i denne forandring. Netop forandring er utrolig vigtig for udviklingen i hjerne og krop. Derfor prioriteres det højt, at vi kommer ud og oplever verden. Her lærer børnene at forholde sig til nye mennesker, nye legeredskaber, andre omgivelser, sociale kulturelle situationer, m.m. De bliver mindre generte over for fremmede og langt mere stimuleret end børn der f.eks. kommer på den samme legeplads hver dag.

Vi møder børn i alle aldersgrupper, da vi besøger steder hvor skoleklasser, såvel som andre børnehaver og vuggestuer også kommer.

Det er sjovt for børnene at komme nye steder og møde nye udfordringer og andre børn. Det gør dem omstillingsparate og modige, og i stand til at forholde sig til skiftende miljøer, så længe det afbalanceres med velkendte, hjemmevante trygge omgivelser.

Vi benytter lokalområdets mange forskellige legepladser + de aktiviteter som tilbydes på de bemandede af disse.

Bibliotekerne i området forsyner os med mange spændende læseoplevelser og nye forsyninger af bøger til bibliotekshjørnet i Børnenes Venner. Bibliotekerne har nogle gode legemilijøer og vi deltager ofte i deres tilrettelagte børnearrangementer. Vi går i dybden med de forskellige eventyr og bruger bibliotekets forskellige sprogkufferter og sprogposer til at udvikle og nuancere børnenes sprog og læring af bogstaverne.

Mange naturoplevelser venter os ved Utterslev mose, hvor spændende naturlegepladser også frekventeres. Med forstørrelsesglas, fiskenet og undersøgelsesglas dykker vi ned i naturens kravl og dyreliv.

Ofte laver vi bål på Husum Park Legeplads, hvor vi laver pandekager eller steger andet mad på vores bålstegepander. 

I vores have arbejder vi i sommerhalvåret med at grave, plante, klippe og samle. Vi har frugttræer og -buske samt krydderurter som også supplerer vores måltider.

Vi får besøg af gode venner af huset, som laver f.eks. sanglege med børnene.

En tur ud og handle ind kan det også blive til.