PÅKLÆDNING GENNERELT

LAG PÅ LAG: Vi elsker at være ude, og er ude som udgangspunkt. Vi er kun inde, hvis det har et pædagogisk formål, eller hvis børnene ikke trives i at være ude. Vi er derfor også ude i al slags vejr, og anbefaler lag-på-lag, uanset årstid. På den måde er det nemt for os at justere deres temperatur.

GARDEROBE:I vores garderobe har børnene en plads til deres taske, cykkelhjelm og overtøj. Indenfor har de hver en kasse med plads til et ekstra sæt skiftetøj, sutsko og ting de kreerer i løbet af dagen eller finder i naturen.

HELST GAMMEL LAS :) Tøjet skal være noget, barnet kan bevæge sig frit i og som tåler, at blive beskidt, ødelagt, eller glemt. I det vi priserm et frit børneliv, hvor børnene selv prøver tingene af, lige fra at spise selv, til at gå, kravle op på høje ting, hoppe i mudder m.m.

SIKKERHED - INGEN SNØRRE:: (OBS: Vælg altid velcro-løsninger frem for snørre i både sko, tøj og elefanthuernes hals). Det gør, at barnet hurtigere lærer at klæde sig selv på (med øget selvtillid til følge). Samt man fjerner risiko for kvælning (kommunalt krav).

Alle børn skal altid medbringe drikkedunk:

  • En god drikkedunk. Kan barnet selv åbne og lukke, eller den er dryptæt. Vigtigt at den afleveres i vores drikekdunkskasse ved aflevering,  méd vand i tak. En tom drikkedunk er ærgelig at havde med på tur. Vi har IKKE ekstra flasker med vand med, og ikke på alle vores destinationer er der rindende vand : )

RYGSÆK: De store børn (+2 år.) skal have rygsæk med de selv kan bære. 

De store børn medbringer hver dag en rygsæk, som de selv bærer på tur. Det er vigtigt, at denne pakkes fornuftigt og uden overflødige genstande, da den hurtigt kan blive tung. Det er forældrenes ansvar, at tasken hver dag er pakket, så indholdet svarer til årstiden og dagens vejrmelding. Taskens indhold vil du kunne finde under hver årstid.  Det er vigtigt at tasken har overskydende plads til, at børnene kan tage tøj af og lægge det i tasken, i løbet af dagen.

EN GOD RYGSÆK:

  • Er rummelig. Så der er plads til at ligge ekstra tøjlag ned, der har brug for at komme af når det bliver varmere i løbet af dagen.
  • Har polstret stropper, så de ikke gnaver barnet om sommeren.
  • Har en maverem, så den sidder bedre.
  • Har et stort rum tættest ved ryggen til alt det genenrelle, et lille rum foran til skiftetøj, og et eller 2 rum i hver side til ekstra vanter/ underbukser der er let at gå til.  

 

SKAL INDEHOLDE: Se nærmere på den enkelte årstid.