EFTERÅR.: Nu kommer den mere kolde & våde tid, det betyder vores tøjrutiner ændrer sig. Vejret er mere skiftende, så vær obs. på vejrudsigten og tilpas derefter. Lag på lag er ekstra vigtigt nu, fordi temperaturen i løbet af dagen, kan skifte op imod 10 grader. Kun med lag på lag kan vi tilpasse temperaturen ordentligt for barnet.

Der kommer mere tøj gennerelt i huset, så vi skal alle være gode til at holde orden på barnets plads og fjerne det der ikke bruges længere :)

 

GARDEROBEN: I garderoben er der nu, kun det vandtætte & beskidte tøjlag. Det varmende inderste lag ligges ind i kassen, og kommer på inden vi går ud. Alt i naturen er vådt, vandtætte bukser er derfor vigtigt. Regnbukser som yderste lag og termobukser i kassern, er fint for de fleste. Overdelen kan afhænge af om det regner eller ej, men igen vær obs på lag på lag. evt termojakken i kassen og regnjakke i garderoben. Vandtæt fodtøj (hver dag) er også vigtigt. Gummitøvlerne fra sommere med en uldsok, er nok for de fleste, her i overgangen. 

BARNETS KASSE: Overgår fra, at være opbevaringskasse af div. til nu at være en MEGET aktiv del af garderoben, kún til opbevaring af det inderste varmene lag, så som:

- sutsko - fingervanter - evt. uldsokker til støvlerne - hue - samt det inderse lag: termo-, flees-, eller uld sæt.

I denne tid er det vigtigt at kassen hver dag, tjekkes i forhold til hvad I tænker jeres barn har brug for, som inderste varmende lag. Rutinen er at børnene selv tager deres kasse, tømmer den på gulvet og tager dét på der er i den. For at det fungerer, er det vigtigt, at I hver dag sørger for at kassen KUN indeholder det, der skal bruges til tur, og at I tager evt. kreeationer m.m. med hjem, de er lavet med kærlighed til jer og barnet glæder sig til at vise jer.

MORGENRUTINE: Det kan pludselig blive rigtig koldt, så det er en god ide alelrede nu, at indøve at der kommer sutsko på inden aflevering. Nogle børn har lige brig for tilvænning før skoene bliver på.

TASKEN INDEHOLDER;

  • Skiftetøj: letvægts (helst bare et sæt undundertøj) i en lille plastikpose, så det holdes tørt.
  • 3 par fingervanter OBS. luffer duer ikke, barnet vil undersøge og kunne håndtere, det kan man ikke så de ryger af.
  • En regn kasket.

​Tasken skal være stor nok til at vi kan ligge det varmende tøjlag ned i, hvis det bliver for varmt. Tag tasken med hjem hver dag, og tjek om noget skal tørres, vaskes eller udskiftes med noget der er varmere, afhængig af vejret,

SOVETØJSNETTET (kun for sovebørn): Skal opdateres med noget tøj vi kan give barnet på, på de kolde dage, samt de remedier barnet sover med som tryghed: sut bamse m.m.

Vi ANBEFALER FØLGENDE TØJ TIL PERIODEN:

  • Vandtæt fodtøj: Sommerens gummistøvler med en god uldsok i, er fint for de fleste.
  • Gode vandtætte bukser. Sommerens regnbukser med termøtøj under.
  • God vandtæt jakke. Årets skaljakke 10.000 bar+ (optimal med lukbar lommer så man ikke mister for mange vanter) ellers en regnjakke med anden varm trøje under er fint.
  • En hue, tynd elefanthue bedst me velcro under hagen, så man minimerer kvælningsrisikoen.
  • 10 uldvanter. Vi har brug for ca. 5 tørre med hver dag, til vinter får vi for alvor brug for de antal. 3 i tasken og et par i hver lomme. Det er ikke rart at havde våde, kolde hænder, så det er vigtigt med mange tørre at skifte imellem.​

Vi hænger en "god morgen" & "tak for i dag " - seddel op, som kan hjælpe med at huske det hele : )

Vi glæder os til alle de hyggetimer og farveoplevelser der følger med efteråret   🙂